Hyppää sisältöön

Innokaupungit-sivusto Vol. 1 on avattu!

| Yleinen

Tervetuloa edistämään uusien teknologioiden ja hiilineutraaliuden mahdollisuuksia sekä kehittämään innovaatioekosysteemejä ja osaamisverkostoja!

Innovoivat kaupungit ja yhteisöt -ohjelmakokonaisuuden ensimmäiset nettisivut ovat nyt auki. Innokaupungit.fi-sivustolta saat tuoreimman tiedon Innokaupunkien tapahtumista ja toiminnasta sekä hankerahoituksista. Käytössäsi on nyt ensimmäinen versio nettisivuista. Ruotsin- ja englanninkieliset versiot ovat pian tulossa! Varsinaiset nettisivut avaamme myöhemmin ohjelmakauden Uudistuva ja Osaava Suomi 2021-2027 kuluessa.

Tervetuloa mukaan kehittämään innovaatioekosysteemejä ja osaamisverkostoja Innovoivien kaupunkien ja yhteisöjen kanssa!

Tilaa uutiskirje: Tilaa Innokaupunkien viikkoviesti (creamailer.fi)
Muista myös ottaa seurantaan Twitterissä Innocities (@Innocities_FI) / Twitter
Innokaupunki-verkoston materiaaleja on talletettu yhteiselle Teams-kanavalle.

Innovoivat kaupungit ja yhteisöt muodostuvat 16 kaupunkiseudusta ja innovaatiotoimijoista. Innokaupungit ovat mukana tekemässä Suomesta maailman toimivinta kokeilu- ja innovaatioympäristöä vuoteen 2030 mennessä.

Tavoitteena on kehittää innovaatioympäristöjä ja toimintaa, joka edistää hiilineutraaliutta, digitalisaatiota ja muita uusia teknologioita, kuten terveyden ja hyvinvoinnin alan innovaatioita.

Mukana on tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoimijoita, yrityksiä, kaupunkien omaa kehittämisväkeä, innovaatiotoiminnan asiantuntijoita ja alue- ja rakennepolitiikan rahoitusta välittäviä maakuntien liittoja.

Innokaupunkien toiminta käynnistyi vuonna 2021 kansallisella alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahalla. Vuonna 2022 avautuivat ensimmäiset Euroopan aluekehitysrahaston rahoitushaut kaupunkien kärkiosaamisen hankkeille. Kunkin alueen kärkiosaaminen on kirjattu ekosysteemisopimukseen, jonka yliopisto- ja yliopistokeskuskaupungit ovat solmineet valtion kanssa vahvistaakseen alueidensa innovaatiotoimintaa.

Kaikki artikkelit