Hyppää sisältöön

Miten ekosysteemejä voi hyödyntää yritysten kasvutavoitteissa?

| Seinäjoki, Yleinen

Into Seinäjoki tekee Innovaatiostudio-julkaisusarjassa ekosysteemimäistä tekemistä tutuksi ja luo mahdollisuuksia kasvuun Seinäjoen alueella.

Into Seinäjoen Innovaatiostudion ensimmäisessä jaksossa keskustellaan kaupungista kasvualustana yrityksille ja innovaatioille. Mikä tarkemmin sanoen on ekosysteemi, ja miten sitä voi hyödyntää yritysten kasvuun? Mistään pikavoitoista ei Sedu Seinäjoen koulutuskuntayhtymän johtamisopettaja Taina Ketolan mukaan ole kyse. Olennaisena piirteinä Ketola nostaa esiin avoimen ja yhteisöllisen toimintakulttuurin luomisen.

Ketola on kirjoittanut Pirkanmaan liiton ja Sitran yhteistyössä tuottaman teoksen Julkinen sektori startup-ekosysteemissä - pelikirja julkisten toimijoiden strategiseen yhteistyöhön startup-ekosysteemissä. Ketolan mukaan pääomasijoitusten ja yritysten sekä innovaatioiden kohtauttamisen onnistumiseksi julkisen sektorin toimijoiden olisi hyvä ottaa mallia lahden takaa Virosta, jossa julkiselta ”tiskiltä” saa hyvät tiedot alueen yrityskentästä, olipa pääomasijoittajalla etsinnässä sitten minkä alan startup-yritys tahansa. Katso Ketolan haastattelu:

Klikkaa kuvaa ja katso Innovaatiostudion ensimmäinen jakso Youtubessa.

Lue koko juttu Rakettitiedettä vai biologiaa? - Into Seinäjoki (intoseinajoki.fi)

Innovaatiotoiminnan ekosysteemi - Into Seinäjoki (intoseinajoki.fi)

Kaikki artikkelit